Menu Zavřeno

Perila křovitá olej 50ml BIO

340,00  - včetně DPH

lat. Perilla fructescens
100% čistý a přírodní olej v bio kvalitě
50 ml sklo s pumpičkou

Skladem

Uožit na později
Katalogové číslo: 4430CT Kategorie: , , Štítky: ,

 

Perilový olej je považován za nejbohatší rostlinný olej na omega 3 mastné kyseliny. Má významné protizánětlivé účinky nejen na pokožku, ale i ve spojení se zánětlivými stavy kloubů a revmatických onemocnění. 

Bio olej z perily křovité H&T je 100% přírodní rostlinný olej certifikovaný podle standardu Ecocert Cosmos Organic. Získává se z prvního lisu za studena, bez použití rozpouštědel a chemikálií. Díky šetrnému zpracování si uchovává cenné živiny. 

Typ pleti: suchá, citlivá, šupinatá, dehydratovaná, podrážděná, atopická, zralá, stárnoucí
Typ vlasů: všechny typy vlasů, zejména suché a křehké

Perila je vysoce ceněná bylinka v Japonsku, Číně a Koreji. Lisovaný olej ze semen Perily je považován za nejbohatší olej na obsah kyseliny linolenové. Tato polynenasycená mastná kyselina, známá také jako omega 3, má hlavní význam v prevenci kardiovaskulárních potíží a výrazně působí proti zánětům a revmatickým potížím. Poskytuje skutečné bohatství z přírody, zklidňuje, regeneruje, změkčuje, doporučuje se na kožní potíže a suchou, citlivou, šupintou pokožku náchylnou k atopii (ekzémy, alergie,..), stejně jako k péči o zralou, stárnoucí pleť.

PRODUKTOVÉ INFORMACE: 

INCI: Perilla fructescens/ocymoides Seed Oil
Botanický název:
Perila křovitá

Kvalita: kosmetická
Kultivace: organická
Způsob získání: první lisování za studena
Část rostliny: semena
Čeleď: Lamiaceae – Hluchavkovité
Vůně: charakteristická, silná

Barva a vzhled: žlutá olejová kapalina, na dotek suchá
Odpovídající temperament: Melancholik +++ , Sangvinik ++
Doporučené použití: od 3 let
Upozornění: Perilový olej je citlivý na oxidaci. Skladujte ho na chladném místě, mimo dosah světla.
Pro jakoukoli aplikaci na pokožku je vhodné ředit perilový olej v koncentraci 20% s jinými rostlinnými oleji.
Z důvodu prevence se doporučuje omezit použití oleje u lidí léčených antikoagulanty.

Vlastnosti:
Index komedogenity: 2 (= málo komedogenní)
Průměrný index zmýdelnění: 190
Oxidační stabilita: citlivá
Stabilita při vysokých teplotách: citlivá
Nezmýdelnitelné a aktivní složky: ≤ 1,5%, campesterol, steroly, sitosteroly, allylisothiokyanát, brassicaterol

 

SLOŽENÍ:

Perilla fructescens / ocymoides Seed Oil*

100% všech složek je přírodního původu
* z ekologického zemědělství

Kvalita: 100% přírodní rostlinný olej certifikovaný bio, získaný z prvního lisu za studena při pokojové teplotě, bez použití rozpouštědel a chemikálií.
Perila olej H&T je určen ke kosmetickému použití.

Objem a balení: 50 ml modré sklo s pumpičkou

Skladujte mimo dosah světla, tepla a na suchém, chladném místě, nejvhodněji při stálé teplotě.

 


ZDROJE A ODKAZY:

Zdroj textu:
Christian Elloy: L´aromatherapie au quotidien
Studijní skripta isntitutu Aromaterapie

Zdroj fotografií:
Fotka od ally j z Pixabay
Fotografie od Suanpa z Pixabay
Fotografie od od tammyjones0 z Pixabay

Bio olej z perily křovité – odkaz u dodavatele: Perilla

 

 

JAK OLEJ APLIKOVAT

Pro jakoukoli aplikaci na pokožku je vhodné ředit perilový olej v koncentraci 20% s jinými rostlinnými oleji. 

Tvář a krk: masírujte obličej až do úplného vstřebání oleje do kůže. Aplikujte ráno a/nebo večer. Aby se olej snadno vstřebal, pokožku navlhčete vodou nebo hydrolátem

Tělo: jemně masírujte postižené oblasti do úplného vstřebání, smíchejte s jinými oleji vhodnými k masáži

Vlasy: naneste na objem vlasů a vmasírujte i do pokožky hlavy, zabalte do teplého ručníku a nechte působit min. 30 minut i déle, nejlépe celou noc, poté vlasy umyjte šampónem. 

BENEFITY

  • Protizánětlivé působení – podílí se na inhibici zánětlivých procesů v těle. Umožňuje kompenzovat nerovnováhu omega 3 / omega 6, která se podle současných zjištění zdá být součástí chronického zánětu.
  • Revmatismus, artritida – je cenným spojencem při podpoře kloubních a revmatických bolestí
  • Zánětlivé stavy (alergie, ekzémy, astma …) – aplikujte několik kapek lokálně na postiženou oblast
  • zklidňující, výživný, zvlhčující – vhodný na suchou, šupinatou, citlivou a dehydratovanou pokožku 
  • svými změkčujícími vlastnostmi je vhodný na zralou a stárnoucí pleť – pomáhá posilovat kožní bariéru a poskytuje flexibilitu při prevenci stárnutí pokožky 
  • Perilový olej je považován za nejbohatší rostlinný olej na omega 3. Mezi nimi najdeme kyselinu alfa-linolenovou, mastnou kyselinu nazývanou esenciální, protože si ji tělo nedokáže vyrobit. Tato mastná kyselina je prekurzorem dvou polynenasycených mastných kyselin DHA (kyselina dokosahexaenová) a EPA (kyselina eikosapentaenová). Perilový olej se tak podílí na nutriční rovnováze.
  • má příznivé účinky na kardiovaskulární systém a chronická onemocnění obecně
  • používá se také v péči o vlasy k vyživování suchých vlasů, výsledkem jsou lesklé a pružné vlasy

SLOŽENÍ

Mastné kyseliny dělíme na tři základní kategorie:

– nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA)
– mononenasycené mastné kyseliny (MNMK neboli angl. MUFA)
– polynenasycené mastné kyseliny (PNMK neboli angl. PUFA)

kyselina palmitová (SFA): 5 až 8%
kyselina stearová (SFA): 1 až 3%
kyselina olejová (MUFA omega 9): 10 až 18%
kyselina linolová (PUFA omega 6): 12 až 20%
kyselina linolenová (PUFA omega 3): ≥ 60%
kyselina arachidová (SFA):
nezmýdelnitelné: ≤ 1,5%,
campesterol, steroly, sitosteroly, allylisothiokyanát, brassicaterol

CERTIFIKÁTY

CERTIFIKÁT  O ORGANICKÉM PŮVODU

Certifikace společnosti Ecocert Cosmetique Ecólogique et Biologique
Certifikát – pdf

 

 

 

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Perila křovitá olej 50ml BIO”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *