Menu Zavřeno

Ricinový olej 100ml BIO

395,00  - včetně DPH

lat. Ricinus communis
100% čistý organický kosmetický olej
100 ml v modrém skle

Skladem

Uožit na později
Katalogové číslo: 4441CE Kategorie: , , Štítky: ,

 

Ricínový olej je vynikající olej pro výživu a posílení vlasů, nehtů, řas a obočí.

Bio ricinový olej H&T je 100% přírodní rostlinný olej certifikovaný podle standardu Ecocert Cosmos Organic. Získává se z prvního lisu za studena, bez použití rozpouštědel a chemikálií. Díky šetrnému zpracování si uchovává cenné živiny. Díky podpoře spravedlivého obchodu – fairtrade – je podporováno mnoho rodin v severní Indii. Pokud chcete poznat výrobce tohoto vyjímečného oleje, kliněte sem.

Typ pleti: jemná, suchá, citlivá, problematická
Typ vlasů: suché, poškozené, roztřepené konečky, křehké, devitalizované, kudrnaté

Rostlina Ricinus communis, česky Skočec obecný,  je keř tropického původu s impozantními listy, jehož semena nabízejí vynikající rostlinný olej pro výživu a posílení vlasů, řas a obočí. Je proslulý tím, že stimuluje růstu vlasů i řas, protože působí na mikro-cirkulaci na pokožce. Tento rostlinný olej má také mnoho dalších zajímavých kosmetických a terapeutických vlastností. S oblibou se také používá v synergii s éterickými oleji pro jeho velmi dobrou penetraci do tkáně i navzdory své viskozitě.

V nabídce je také bio ricinový olej o objemu 50 ml ZDE

 

PRODUKTOVÉ INFORMACE: 

INCI: Ricinus communis (castor) Seed Oil 
Botanický název:
Skočec obecný, Ricin

Kvalita: kosmetická
Kultivace: organická
Způsob získání: první lisování za studena
Část rostliny: semena
Čeleď: Euphorbiaceae – Pryšcovité
Vůně: téměř bez vůně

Barva a vzhled: bezbarvá až velmi světle žlutá viskózní kapalina, na dotyk lepkavá kapalina
Odpovídající temperament: Cholerik +++ , Melancholik ++
Doporučené použití: od 3 let

Vlastnosti:
Index komedogenity: 1 (= nízký komedogenní)
Průměrný index zmýdelnění: 180
Oxidační stabilita: vynikající
Stabilita při vysokých teplotách: vynikající

 

SLOŽENÍ:

Ricinus communis (castor) seed oil*
100% všech složek je přírodního původu
* z ekologického zemědělství

Kvalita: 100% čistý a přírodní rostlinný olej certifikovaný bio, získaný z prvního lisu za studena při pokojové teplotě, bez použití rozpouštědel a chemikálií

Objem a balení: 100 ml modré sklo s uzávěrem

Skladujte mimo dosah světla, tepla a na suchém místě, nejvhodněji při stálé teplotě.
Spotřebujte do datumu spotřeby uvedeném na obalu.

 


ZDROJE A ODKAZY:

Zdroj textu:
Christian Elloy: L´aromatherapie au quotidien
Studijní skripta isntitutu Aromaterapie

Zdroj fotografií:
MonikaP z Pixabay
oldlarry z Pixabay
Ray ShrewsberryPixabay 

Bio ricinový olej – odkaz u dodavatele: Ricin bio

 

 

JAK OLEJ APLIKOVAT

stlačte pumpičku, olej prohřejte v dlani a ihned aplikujte

Tvář a krk: masírujte obličej až do úplného vstřebání oleje do kůže. Aplikujte ráno a/nebo večer. Aby se olej snadno vstřebal, pokožku navlhčete vodou nebo hydrolátem

Tělo: jemně masírujte postižené oblasti do úplného vstřebání

Vlasy: naneste na objem vlasů a vmasírujte i do pokožky hlavy, zabalte do ručníku a nechte působit min. 30 minut i déle, poté vlasy umyjte šampónem

  • Pravidla pro růst a posílení vlasů:
  • pokud jde o ricinový olej: naneste jej vždy na suché vlasy – jako každý mastný základ nemá ani ricinový olej rád vodu a nemíchá se s ní. Mokré vlasy by proto mohly zabránit dobrému proniknutí oleje do vlasů
  • pokud je pro vás olej příliš tuhý, je skvělé jej zředit s tekutějším oleji, jako arganový nebo kokosový, krásná je i kombinace se švestkovým olejem. Toto ředění je velmi doporučováno pro jmené vlasy, aby se předešlo jejich zatěžování
  • důležité je před použitím oleje vasy dobře rozčesat- ricinový olej má tendenci vlasy zamotávat, je důležité je před každou aplikací rozčesat a nejlépe rozdělit  do jednotlivých pramenů (zejména u kudrnatých nebo hustých vlasů)
  • buďte trpěliví – nakonec, stejně jako při jakékoli péči o vlasy, je nutné nechat olej působit, aby měl čas proniknout do hloubky v srdci. Minimálně 30 minut pro ty spěchající, ideálně dvě hodiny pod horkým ručníkem a nejlépe celou noc! Spěte v klidu, až se probudíte, vaše vlasy budou v dobrém zdravotním stavu.

 

 

 

BENEFITY

  • ricinový olej má vysokou viskozitu, používá se pro zvýšení hustoty masážních směsí pro zpomalení vstřebávání
  • pro snažší vstřebávání je dobré ricinový olej zředit jiným rostlinným olejem
  • vhodný pro suchou, citlivou i problematickou pleť
  • jako jediný olej obsahuje kyselinu ricínolejovou, která brání růstu mikrobů, působí hojivě na kožní dermatitidy 
  • ideální pro výživu suchých, devitalizovaných, roztřepených, křehkých nebo kudrnatých vlasů
  • podporuje růst a posiluje strukturu nehtů, řas a obočí
  • rozpouští a zesvětluje stařecké skvrny
  • zvláčňuje pokožku po zacelených jizvách, pomá získat hladkou jemnou kůži na chodidlech, loktech, kolenou
  • účinný jako teplý obklad přiložený lokálně na namožené části těla
  • je ideální pro ty, kdo trpí popraskanou kůží, např. v zimě na rtech, výrazně promastí a zabrání vysušení
  • je ideální pro výrobu dekorativní kosmetiky (make-up, řasenky, tužky, rtěnka, lesklé balzámy na rty)
  • oblíbený k výrobě domácí kosmetiky (mýdla, odličovače, krémy, balzámy)

 

 

SLOŽENÍ

Mastné kyseliny dělíme na tři základní kategorie:

– nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA)
– mononenasycené mastné kyseliny (MNMK neboli angl. MUFA)
– polynenasycené mastné kyseliny (PNMK neboli angl. PUFA)

Průměrná kompozice mastných kyselin u ricinového oleje:

kyselina ricinolejová: 70 až 92%
kyselina arachidová (SFA): ≥ 2%
kyselina eikosenová (omega 9 MUFA): ≤ 1%
kyselina linolová (PUFA omega 6): 3 až 8%
kyselina linolenová (omega 3 PUFA): ≥ 2%
kyselina olejová (MUFA omega 9): 2 až 8%
kyselina palmitová (SFA): 1 až 4%
kyselina stearová (SFA): 1 až 5%

 

CERTIFIKÁTY

 

CERTIFIKÁT  O ORGANICKÉM PŮVODU

Certifikace společnosti Ecocert Cosmetique Ecólogique et Biologique
Certifikát – pdf

 

 

 

 

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Ricinový olej 100ml BIO”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *