Menu Zavřeno

Amyris 10 ml

220,00 

100% čistý éterický olej 
lat. Amyris balsamifera

Způsob získání: nízkotlaká parní destilace dřevěných štěpků při pokojové teplotě
Země původu: Haiti
Výrobce: Herbes et Traditions, Francie

Vůně: dřevitá, hřejivá, balzámová, jemná
Tón: základní

Dominantní temperament: Cholerik +++, Sangvinik ++
Objem: 10 ml

Skladem

Katalogové číslo: 1050ADI Kategorie: ,
Čistý přírodní éterický olej Amyris balsamifera

*Esenciální olej Amyris lze charakterizovat jako zahřívající, přátelský a meditační. Snadno si oblíbíte dřevitou, jemnou a houževnatou vůni esenciálního oleje Amyris, která přispívá k přátelské a hřejivé atmosféře. Použijte pár kapek do meditačních směsí, jako spodní notu do přírodních parfémů. Amyris balsamifera je vhodným fixátorem vůní, ukotvuje a velmi dobře doplňuje ostatní vůně.

*Amyrisový olej lze hojně využít v přípravě domácí kosmetiky, má velmi dobré účinky na zralou a suchou pleť. V aromaterapeutické masáži se používá jako stimulant oběhového systému, na problémy s žilní cirkulací. Napomáhá zlepšovat celkový stav organismu a posilovat imunitu.

VÍCE O ÉO AMYRIS BALSAMIFERA, JEHO POUŽITÍ A RECEPTY NAJDEŠ V NAŠEM PRŮVODCI

Amyris balsamifera éterický esenciální olej CHARAKTERISTIKA

PRODUKTOVÉ INFORMACE:

Botanický název: Amyris balsamifera
Kvalita: potravinářská

Část rostliny: dřevěné štěpky
Čeleď: Rutaceae – Routovité
Způsob získání: nízkotlaká parní destilace při pokojové teplotě

Barva a vzhled: světle žlutá až žlutá viskózní kapalina, v případě vysoké viskozity zahřejte ve vodní lázni

Kontraindikace a bezpečnost při používání:
  • Nepoužívejte u dětí mladších 7 let a u těhotných nebo kojících žen.
  • Přečtěte si bezpečnostní opatření pro používání éterických olejů ZDE

Bio éterický olej Řebříček Achillea millefolium H&T - Byliny&Tradice

SLOŽENÍ, CHEMICKÉ ANALÝZY A CERTIFIKÁTY:

Inci: Amyris balsamifera Bark Oil

Chemické složení:

Analýza šarže X43D

  • seskviterpenoly: valerianol (19,45%), 7-α-epi-eudesmol + β-eudesmol l (18,98%), elemol (10,36%), 10-γ-épi-Eudesmol (9,81%), y-Eudesmol (5,22 %)

Bio éterický olej Řebříček Achillea millefolium H&T - Byliny&Tradice

BALENÍ A SKLADOVÁNÍ:

  • modrá skleněná lahvička, bezpečnostní uzávěr s pojistkou pro děti
    baleno v kartónové krabičce
  • Skladujte mimo dosah světla, tepla a na suchém místě, nejvhodněji při stálé teplotě mezi 5-15 °C.
    Spotřebujte do datumu spotřeby uvedeném na obalu.
    Po otevření spotřebujte do 12ti měsíců.
    Éterické oleje jsou těkavé, po každém použití dobře uzavřete láhev.
  • Po použití skleněnou lahvičku dobře vymyjte a nechte vyschnout, abyste odstranili veškeré zbytky oleje. Vhoďte do tříděného odpadu.
    Uzávěr a kapátko vhoďte do kontejneru na plast

CHARAKTERISTIKA A POUŽITÍ V AROMATERAPII:

Amyris je až 8 metrů vysoký strom, původem z Haiti. Je velmi dekorativním stromem, významný i pro své cenné dřevo. Dřevo získalo od obyvatel Haiti přezdívku „pochodeň“, protože je bohaté na pryskyřici a hoří po dlouhou dobu.
Esenciální olej Amyris se často označuje jako západoindické santalové dřevo. Amyris a Santal nejsou botanicky příbuzné a liší se i chemickým složením. I když může Amyris svou vůní santalové dřevo připomínat a být přijatelnou náhražkou v parfumérii, neměl by být nahrazen santalovým dřevem v aromaterapii.

Čistý přírodní éterický olej Amyris balsamifera
Moje zkušenosti a tipy:
Éterický olej Amyris balsamifera H&T má vysokou terapeutickou kvalitu. Dbáme na to, abyste se mohli těšit z éterických olejů, které jsou získávány tradičním způsobem a nikterak nezatěžují přírodu.

Osobně éo Amyris používám do mýdel, parfémů a pleťové kosmetiky. Mojí oblíbenou synergií je tato:
Amyris 2 díly + Levandule 2 díly + Bergamot 1 díl
Tuto směs používám do aromalampy a koupele a také jako parfém v roll-onu s jojobovým olejem.

Amyris můžete přidat k jakékoli směsi, kterou bude tvořit přesně podle Vašeho vkusu, je velmi jemný a dodá voňavým směsím úžasný základ. Je známo, že oleje v synergiích se vzájemně podporují a zvyšují účinek.

Chceš-li vědět o amyrisovém oleji více, navštiv tyto odkazy:

Amyris balsamifera éterický (esenciální) olej RECEPTYAmyris balsamifera éterický (esenciální) olej POUŽITÍ A ÚČINKYAmyris balsamifera éterický (esenciální) olej BOTANICKÝ PRŮVODCE

DODATEK OD VÝROBCE OHLEDNĚ VNITŘNÍHO UŽÍVÁNÍ:

Ve Francii jsou éterické oleje součástí právních úprav, vztahujících se k farmacii a potravinářství. Tomu odpovídá i stoprocentní kvalita a analýza.Vnitřní užívání esenciálních olejů je ve Francie pod odborným dohledem. V České republice a na Slovensku nepatří esenciální oleje jako takové explicitně do potravinářské nebo farmaceutické legislativy. Nejsou brány jako potravinový doplněk, a tedy určený k vnitřnímu užití. Nelze je tudíž k vnitřnímu užití veřejně doporučovat.

Tento text neslouží jako doporučení ke konzumaci esenciálních olejů!

Jako dodatek o mnohostranném užití přikládám překlad z webu francouzského výrobce Herbes-et-tradions.

Potravinářský doplněk, omezené použití:
Dávkování: Doporučená denní dávka je 1 kapka jedenkrát až dvakrát denně denně v přípravku Solubol H & T nebo v lžičce medu nebo olivového oleje, užívejte ihned.

Upozornění:
Nepřekračujte doporučenou denní dávku.

Není náhradou pestré a vyvážené stravy a zdravého životního stylu.
V případě požití velkého množství, ihned kontaktujte toxikologické středisko.


Zdroj fotografií www.shutterstock.com, www.pixabay.com
Zdroje textu:
Christian Elloy: L´aromatherapie au quotidien
KG Stilles Esenciální oleje Kompletní příručka

Dávkování:

*Masáž celotělová:
– pokud není uvedeno jinak, obecně se doporučuje o nedráždivých, netoxických éterických olejů koncentrace ředění 3 %
– éterický olej vždy nařeďte do nosné tukové báze (rostlinný olej, rostlinné máslo, solubol)
– obecně u mírně viskózních olejů počítáme 1 ml = 20 kapek

děti 7-15 let– 1,5% (odpovídá 15 kapkám v 50 ml)
dospělí 3% (odpovídá 30 kapkám v 50 ml)

*Masáž lokální, obklad:
– u dospělého člověka nepřekračujte 5 % ředění na lokální postižená místa
– éterický olej používejte na topické ošetření při akutních potížích a nepoužívejte dlouhodobě

*Obklad:
– cca 5 kapek do šálku vody, na látku či kapesník a přikládat na postižené místo

*Péče o pleť vlasy:
– max. 0,1 až 2% koncentrace
– přidejte éo k rostlinnému oleji, emulzi (krém, mléko), jílové masce, balzámu, oleji, šampónu
– ve vodných gelech a pleťových vodách je předem nutné smíchat eo v dispergačním prostředku jako je Solubol

*Parfém:
– Amyris tvoří základní, spodní tóm parfémů. Jeho dřevitá, hřejivá, balzámová vůně připomíná Santal nebo Cedr, do parfému je velmi vhodný a oblíbený
– vytvořte si svou přirozenou vůni, na bázi alkoholu nebo rostlinného oleje, která odráží vaši osobnost, touhy a emoce
– parfémy se tvoří z 15 až 40% éterických olejů rozpuštěných v alkoholu nebo neutrálním oleji (Jojoba – velmi stálý olej vhodný na parfémy)

*Použití difuzéru:
– nakapejte 3-5 kapek do difuzéru, vdechujte v rozmezí 10ti až 20ti minut jedenkrát až dvakrát za den

*Aromalampa:
– 5-15 kapek podle velikosti místnosti
– dbejte na to, aby aromalampa byla bezpečná, vysoká minimálně 10cm ( klidně i 30 cm) od plamene svíčky a nálevka by měla být o objemu nejméně 2 dcl, nedochází tak přepalování, které je nežádoucí

*Inhalace:
– do hrnce s horkou vodou nakapejte 2-3 kapky éo
– přikryjte hlavu ručníkem a prodýchávejte vodní páru

*Olfaktoterapie (čichací):
– čichejte k flakónu, inhalační tyčince nebo nebo si kápněte na bavlněnou látku
– používejte ve vzdálenosti 2-3 cm od nosu 3-5 minut několikrát za den podle potřeby

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Amyris 10 ml”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *