Menu Zavřeno

Benzoe Siam extrakt BIO 10 ml

345,00 

lat. Styrax tonkinensis
100% čistá organická pryskyřice rozpuštěná v bio alkoholu 

Výrobce: Herbes et Traditions, Francie
Země původu: Siam – Laos
Šarže: Z14E
Objem: 10 ml

 

Skladem

Benzoe Siam extrakt bio éterický olej od Aromaterapie Byliny&Tradice – níže najdete kompletní informace o složení, použití i účincích:

Aromaterapie Byliny&Tradice bio éterický olej PepřPRODUKTOVÉ INFORMACE:

Synonyma: Styrax Benzoin
Způsob získání: extrakce v bio alkoholu
Část rostliny: pryskyřice
Kvalita: organická, kosmetická
Čeleď: Styraceae – Sturačovité
Vůně: hřejivá, sladká, balzámová s karamelově vanilkovými tóny
Tón: spodní tón
Barva a vzhled: jantarově žlutá až červenohnědá kapalina. Může být viskózní. Pokud je to nutné, ohřejte ve vodní lázni.
Odpovídající temperament: Sangvinik +++ , Flegmatik + , Cholerik +

 

Aromaterapie Byliny&Tradice

SLOŽENÍ, CHEMICKÉ ANALÝZY A CERTIFIKÁTY:

Inci: Styrax tonkinensis resin extract*, alcohol**, benzylbenzoát***

* z ekologického zemědělství
** zpracováno z organických složek
*** přírodní složky éterických olejů obsažené v tomto éterickém oleji mohou u citlivých osob představovat riziko alergie, pokud je éterický olej začleněn do kosmetického přípravku (podle 7. dodatku evropské směrnice o kosmetických přípravcích (2003/15 / ES) )): benzylbenzoát

Chemické složení:

  • Analýza šarže Z14E
  • složení: ethanol (54,79%), benzoic acid (33,37%), benzylbenzoát (2,93%), vanilin (0,81%)

Certifikace organického původu:

Cedr atlaský bio éterický olej Aromaterapie Byliny&TradiceCertifikace společnosti Ecocert Cosmebio – ekologická a biologická kosmetika
Certifikát

Cedr atlaský bio éterický olej Aromaterapie Byliny&Tradice

BEZPEČNOST A KONTRAINDIKACE:

  • Nepoužívejte u dětí mladších 3 let, u těhotných a kojících žen.
  • U benzoe získaného extrakcí se doporučuje maximální dermální ředění 2%.
  • Nepoužívejte na poškozenou a hypersenzitivní pokožku.
  • Přečtěte si bezpečnostní opatření pro používání éterických olejů ZDE.
  • Éterické oleje používejte vždy ředěné v mastné látce, rostlinném oleji (nejsou rozpustné ve vodě!), dodržujte doporučenou koncentraci ředění, viz. dávkování.

Cypřiš stálezelený bio éterický olej Aromaterapie Byliny&Tradice

POUŽITÍ V AROMATERAPII:

 

Charakteristika : Teplá deka – Ochraňující – Uzemňující
Benzoe Siam extrakt bio éterický olej – více informací  o použití a účincích najdete v průvodci Aromaterapie Byliny&Tradice: KLIKNĚTE SEM

 

Benzoe je balzamická pryskyřice. Sbírá se ručně ze stromů až 35 metrů vysokých, které spontánně rostou v Laosu, Thajsku a severním Vietnamu. Strom přirozeně vylučuje pryskyřici, aby se chránil před parazitickými útoky. Je proto obvyklé, že se benzoe hromadí v dírách od hmyzu, který pronikl do stromové kůry. Pryskyřice se získává ze stromů starých 7-10 let, kdy je nejúčinnější.

Pryskyřici tradičně používají domorodé kmeny jako antiseptikum a expektorans. Pryskyřice vykazuje silné aroma vanilky s karamelově sladkým tónem. Je nerozpustná ve vodě, ale rozpustná v alkoholu. Éterický olej se získává ethanolovou extrakcí.

V parfemářství a kosmetice je EO Benzoe vhodný jako fixátor vůně. Ukotvuje vůně a zvýrazňuje je. Díky tomu vůně vyprchává pomaleji.

Benzoe je součástí “balzámu mnichů”, tradiční tinktury na dýchací potížeByly zjištěny případy jeho použití v některých z nejstarších civilizací na světě, zejména v náboženských obřadech a léčebných systémech.

Éterický olej benzoe má širokou škálu použití a snadno se stane vašim oblíbeným. Nejenže podporuje zdraví dýchacích cest, je také  je také používán při kloubních zánětech a je skvělým prostředkem o péči o pleť. Vykazuje antiseptické, baktericidní a viricidní účinky.

Benzoe využijte při nachlazení a kašli, bolesti v krku, a jako pomoc při vykašlávání. V masážní směsi při artritidě, revma nebo dně. Velmi dobře působí i na oblast středního břicha, stimuluje slezinu a slinivku a také je vhodný do směsi proti infekcím močopohlavních cest. Na kožní systém působí adstringentně a antisepticky, snižuje akné, záněty, zmírňuje svědění a ekzémy, je vhodný na popáleniny a omrzliny.

Benzoe je úžasné sedativum na nervový systém, vhodný na nespavost, úzkostné deperese, smutek i žal. V péči o duši je jako teplá deka, pod níž se cítíme schovaní v bezpečí, zázemí, klidu… dává nám čas si vše pořešit, ochraňuje. Dovoluje nám odložit si těžkosti  na vhodnější dobu. Ukotvuje a uzemňuje, propojuje s vnitřním Já.

Aromaterapie Byliny&Tradice

BALENÍ A SKLADOVÁNÍ:

  • modrá skleněná lahvička, bezpečnostní uzávěr s pojistkou pro děti
    baleno v kartónové krabičce
  • Skladujte mimo dosah světla, tepla a na suchém místě, nejvhodněji při stálé teplotě mezi 5-15 °C.
    Spotřebujte do datumu spotřeby uvedeném na obalu.
    Po otevření spotřebujte do 12ti měsíců.
    Éterické oleje jsou těkavé, po každém použití dobře uzavřete láhev.
  • Po použití skleněnou lahvičku dobře vymyjte a nechte vyschnout, abyste odstranili veškeré zbytky oleje. Vhoďte do tříděného odpadu.
    Uzávěr a kapátko vhoďte do kontejneru na plast.

Cist Labdanum bio éterický olej Aromaterapie Byliny&Tradice


Zdroj fotografií www.shutterstock.com
Zdroje textu:
Christian Elloy: L´aromatherapie au quotidien
KG Stilles Esenciální oleje Kompletní příručka
Skripta Institu aromaterapie
https://www.herbes-et-traditions.fr/benjoin-du-siam-bio-resine-diluee-sur-base-alcool.html

Tradiční použití

– může pomoci jako expektorant, tozn., že podporuje vykašlávání
– je nápomocný pro úlevu od respiračních potíží
– podporuje léčbu zánětu v dýchacích cestách, v průduškách a plicích
– lze jej použít jako podpůrný prostředek při zánětech kloubů
– může pomoci jako trávící tonikum, při zažívacích potížích a plynatosti
– podporuje uklidnění a hojení podrážděné, svědivé kůže, zanícených ran a dermatitid
– má skvělé výsledky jako pleťové tonikum, zklidňuje a rozjasňuje pleť

Psycho-emocionální použití

– Benzoe zahřívá a posiluje srdce a otvírá ho pro přijetí lásky
– navozuje hluboký pocit vnitřní spokojenosti a klidu
– je vyhledávaný při meditacích a rozjímání

Aplikace

Upozornění:
– Esenciální oleje by se měly používat pouze po zředění v nosném oleji
– jedná se o vysoce koncentrovaný přípravek
– citlivé osoby může dráždit, používejte nízké koncentrace
– před použitím proveďte test snášenlivosti na malém kousku kůže

Aplikace na kůži (masážní směs):
– přidejte 2-3 kapky (3-5 % roztok) do 1 polévkové lžíce neutrálního oleje, masážní emulze nebo rostlinného BIO oleje.
Aplikace na pleť a pokožku hlavy – použijte 0,5% roztok
Použití do koupele:
– přidejte 5 -10 kapek do lázně. Éterické oleje nejsou rozpustné ve vodě, nejprve smíchejte s nosným olejem (meruňkový, mandlový, olivový. lze přidat i do šampónu)
Při použití difuzéru:
– vdechujte v rozmezí 10ti až 20ti minut jedenkrát až dvakrát za den
Pro použití olfaktivní terapie (čichací)
– čichejte k flakónu ve vzdálenosti 2-3 cm od nosu 3-5 minut několikrát za den podle potřeby.

Synergie:

vhodný kombinovat s ÉO : Bergamot, Koriandr, Frankincense, Jalovec, Levandule, Citron, Myrha, Pomeranč, Petit grain, Růže, Santalové dřevo

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí “Benzoe Siam extrakt BIO 10 ml”

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *