Menu Zavřeno

Jojobový olej 50ml BIO

281,00  - včetně DPH

lat. Simmondsia chinensis
100% čistý organický kosmetický olej
50 ml sklo s pumpičkou

Skladem

Uožit na později
Katalogové číslo: 4281CT Kategorie: , , Štítky: , , ,

 

Jojobový olej je výrazně stabilní, hydratační a ochranný, má charakter vosku, avšak strukturou je lehký a vstřebatelný.

Bio jojobový olej H&T je 100% přírodní rostlinný olej certifikovaný podle standardu Ecocert Cosmos Organic. Získává se z prvního lisu za studena, bez použití rozpouštědel a chemikálií. Díky šetrnému zpracování si uchovává cenné živiny. 

Typ pleti: ideální pro všechny typy pleti, včetně mastné, smíšené a aknózní
Typ vlasů: všechny typy vlasů, mastné, matné, suché, křehké

Jojobový rostlinný olej, který je původem z pouští Jižní Ameriky, se po staletí používá pro své cenné pečující vlastnosti. Má charakter vosku a jeho použití je výhradně kosmetické, určené pro péči o pleť, pokožku a vlasy. Oceníte jej pro hydratační a změkčující vlastnosti, navíc je to olej, kterýn Nezanechává mastný film. Chrání pokožku před dehydratací a je ideální jako základ pro masážní a odličovací synergie. Stejně tak je ideální v péči o vlasy a vhodný pro všechny typy vlasů. Jojobový olej využijete jako základ pro váš přírodní parfém, a přídán do kosmetikyckých přítravků výrazně zlepšuje jejich stálost.

 

PRODUKTOVÉ INFORMACE: 

INCI: Simmondsia chinensis Seed Oil 
Botanický název:
Jojoba kalifornská

Kvalita: kosmetická
Kultivace: organická
Způsob získání: první lisování za studena
Část rostliny: semena
Čeleď: Simmondsiaceae – Jojobovité
Vůně: jemná, mírně nasládlá, oříšková

Barva a vzhled: světle žlutá kapalina, na dotek suchá
Odpovídající temperament: Cholerik +++ , Melancholik ++ , Sangvinik ++ , Flegmatik ++
Doporučené použití: od 3 let

Vlastnosti:
Index komedogenity: 0 (= nekomedogenní)
Průměrný index zmýdelnění: 92
Oxidační stabilita: vynikající
Stabilita při vysokých teplotách: dobrá
Nezmýdelnitelné a aktivní složky: vitamin E, vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin D, vitamin H, vitamin K, vitamin PP

 

SLOŽENÍ:

Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil*
100% všech složek je přírodního původu
* z ekologického zemědělství

Kvalita: 100% čistý a přírodní rostlinný olej certifikovaný bio, získaný z prvního lisu za studena při pokojové teplotě, bez použití rozpouštědel a chemikálií

Objem a balení: 50 ml modré sklo s pumpičkou

Skladujte mimo dosah světla, tepla a na suchém místě, nejvhodněji při stálé teplotě.
Spotřebujte do datumu spotřeby uvedeném na obalu.

 


ZDROJE A ODKAZY:

Zdroj textu:
Christian Elloy: L´aromatherapie au quotidien
Studijní skripta isntitutu Aromaterapie

Zdroj fotografií:
Fotografie, zdroj wikipedie: autor: Kenneth Bosma
Fotografie, zdroj wikipedie: autor: Stan Shebs

Odkaz na bio jojobový olej u dodavatele: Jojoba

 

JAK OLEJ APLIKOVAT

stlačte pumpičku, olej prohřejte v dlani a ihned aplikujte

Tvář a krk: masírujte obličej až do úplného vstřebání oleje do kůže. Aplikujte ráno a/nebo večer. Aby se olej snadno vstřebal, pokožku navlhčete vodou nebo hydrolátem

Tělo: jemně masírujte postižené oblasti do úplného vstřebání

Vlasy: naneste na objem vlasů a vmasírujte i do pokožky hlavy, zabalte do teplého ručníku a nechte působit min. 30 minut pokud spěcháte, ale ideálně nechte působit přes noc, poté vlasy umyjte šampónem

 

BENEFITY

  • jojobový rostlinný olej je hydratační, lze jej použít na mastnou i suchou pokožku díky své schopnosti regulovat a udržovat dokonalou rovnováhu pleti
  • stejně tak intenzivně péčuje o vlasy, je vhodný pro všechny typy vlasů.
  • jojobový olej úžasně změkčuje pokožku, navrací pokožce vláčnost a pružnost a navíc nezanechává mastný film
  • aktivuje metabolismus elastinu a zpomaluje ztrátu vody v buňkách  tím také pomáhá bojovat proti stárnutí pokožky a vráskám
  • pomáhá zvlhčit pokožku bez ucpávání pórů – jeho index komedogenity je velmi nízký
  • chrání pokožku před dehydratací a je ideální jako základ při vytváření masážních olejů a odličovacích přípravků
  • stabilizátor kosmetických přípravků: jojobový rostlinný olej výrazně zlepšuje životnost kosmetických přípravků
  • reguluje a udržuje rovnováhu pH pokožky – zvyšuje příliš nízké pH suché pokožky a snižuje příliš vysoké pH u mastné pokožky
  • snižuje nebo zvyšuje produkci kožního mazu podle typu pokožky – zlepšuje vzhled mastné nebo aknózní pokožky (nadbytečný maz) a revitalizuje suchou pokožku (nedostatek mazu)
  • stejně dobře reguluje i produkci mazu v péči o mastné, suché a křehké vlasy
  • chrání kožní buňky pře škodlivým zářením – obsahuje sluneční filtr (faktor 5) 
  • poskytuje ochranu před patogeny díky tomu, že zesiluje hydrolipidický kožní film
  • jojobový olej je mezi rostlinnými oleji jedinečný – ve skutečnosti to není přímo typický olej, ale vosk složený z ceridů

SLOŽENÍ

Mastné kyseliny dělíme na tři základní kategorie:

– nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA)
– mononenasycené mastné kyseliny (MNMK neboli angl. MUFA)
– polynenasycené mastné kyseliny (PNMK neboli angl. PUFA)

kyselina eruková (MUFA omega 9): 10 až 22%
kyselina olejová (omega 9 MUFA): 5 až 15%
kyselina palmitová (SFA): ≤ 3%
kyselina eikosenová (omega 9 MUFA): 65 až 80%
kyselina behenová (SFA): ≤ 1%
kyselina nervonová: ≤ 3,5%
kyselina palmitolejová (omega 7 MUFA): ≤ 1%
nezmýdelnitelné a aktivní složky: vitamin E, vitamin A, vitamin B, vitamin C, vitamin D, vitamin H, vitamin K, vitamin PP

CERTIFIKÁTY

CERTIFIKÁT  O ORGANICKÉM PŮVODU

Certifikace společnosti Ecocert Cosmetique Ecólogique et Biologique
Certifikát – pdf

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Jojobový olej 50ml BIO“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *