Menu Zavřeno

Růže mošusová olej 50ml BIO

365,00  - včetně DPH

lat. Rosa moschata (musk rose)
100% přírodní kosmetický olej v bio kvalitě
50 ml sklo s pumpičkou

Skladem

Uožit na později
Katalogové číslo: 4451CT Kategorie: , , Štítky: ,

 

Olej ze semen růže mošusové je považován za jeden z nejcennějších olejů, jeho působení je hloubkové a pozoruhodné, ideální jako anti-age přísada k dennímu rituálu v péči o pleť.

Bio šípkový olej H&T je 100% přírodní rostlinný olej certifikovaný podle standardu Ecocert Cosmos Organic. Získává se z prvního lisu za studena, bez použití rozpouštědel a chemikálií. Díky šetrnému zpracování si uchovává cenné živiny. 

Typ pleti: suchá, zralá, citlivá, poškozená
Typ vlasů: suché, všechny typy

Růže mošusová, původem z Jižní Ameriky, produkuje semena mimořádně bohatá na polynenasycené esenciální mastné kyseliny považované za vynikající regenerátory pokožky. Šípkový rostlinný olej je proto ideální pro všechny kosmetické procedury. Aplikuje se na obličej jako denní i jako noční krém, je spojencem vrásčité, zralé a poškozené pokožky. Je silně antioxidační, vyživující, omlazující, redukuje vrásky, strie a jizvy. Tento olej je ideální pro něžnou a šetrnou péči o každou ženu.

 

PRODUKTOVÉ INFORMACE: 

INCI: Rosa moschata (musk rose) seed oil
Botanický název:
Růže mošusová

Kvalita: kosmetická
Kultivace: organická
Způsob získání: první lisování za studena
Část rostliny: semena
Čeleď: Rosaceae – Růžovité
Vůně: charakteristická, jemná, mírně nasládlá

Barva a vzhled: jantarová kapalina, při použití dbejte opatrnosti, díky své jantarové barvě může olej znečistit světlé oblečení
Odpovídající temperament: Cholerik +++ , Melancholik ++, Flegmatik +, Sangvinik +
Doporučené použití: od 3 let

Vlastnosti:
Index komedogenity: 3 (= poměrně komedogenní)
Průměrný index zmýdelnění: 188
Oxidační stabilita: citlivá
Stabilita při vysokých teplotách: citlivá
Nezmýdelnitelné a aktivní složky: ≤ 2%, vitamin E, kartenoidy, vitamin K, skvaleny

 

SLOŽENÍ:

Rosa moschata (musk rose) Seed oil*, tocopherol
100% všech složek je přírodního původu

*99,9% všech složek pochází z ekologického zemědělství

Kvalita: 100% přírodní rostlinný olej certifikovaný bio, získaný z prvního lisu za studena při pokojové teplotě, bez použití rozpouštědel a chemikálií
Šípkový olej H&T je určen ke kosmetickému použití. Pro tu nejlepší péči o vaši pleť je obohacen o 0,1% přírodního tocopherolu, získaného ze sojových bobů, o dodavateli tocopherolu najdete více v záložce certifikáty.

Objem a balení: 50 ml modré sklo s pumpičkou

Skladujte mimo dosah světla, tepla a na suchém, chladném místě, nejvhodněji při stálé teplotě. Olej z růže mošusové je velmi citlivý na oxidaci, doporučuje se jej spotřebovat do 6ti měsíců po otevření a uchovávat v chladniččce.

 


ZDROJE A ODKAZY:

Zdroj textu:
Christian Elloy: L´aromatherapie au quotidien
Studijní skripta isntitutu Aromaterapie

Zdroj fotografií:
Fotografie z wikipedie: By Malcolm Manners from Lakeland FL, USA – Rosa moschata 
Fotografie z wikipedie: By A. Barra – Own work
Kresba z wikipedie: By Pierre-Joseph Redouté – [1]., Public Domain

Odkaz na bio šípkový olej u dodavatele: Rose musquée du chilli

 

 

 

JAK OLEJ APLIKOVAT

stlačte pumpičku, olej prohřejte v dlani a ihned aplikujte

Tvář a krk: masírujte obličej až do úplného vstřebání oleje do kůže. Aplikujte ráno a/nebo večer. Aby se olej snadno vstřebal, pokožku navlhčete vodou nebo hydrolátem

Tělo: jemně masírujte postižené oblasti do úplného vstřebání

Vlasy: naneste na objem vlasů a vmasírujte i do pokožky hlavy, zabalte do teplého ručníku a nechte působit min. 30 minut i déle, nejlépe celou noc, poté vlasy umyjte šampónem. 

 

 

BENEFITY

  • je považován za jeden z nejcennějších rostlinných olejů
  • jeho působení je hluboké a pozoruhodné
  • anti-aging olej, antioxidační, zvláčňující a regenerační
  • skvělý pro všechny typy pleti, především pro suchou a stárnoucí pleť
  • podporuje hojení, změkčuje a restrukturalizuje pokožku
  • zmírňuje projevy jako jsou stařecké a tmavé skvrny
  • esenciální mastné kyseliny tohoto rostlinného oleje se podílejí na rekonstrukci buněčných membrán
  • regeneruje pokožku v případě popálenin a spálenin
  • je také účinný proti některým dermatologickým potížím jako je akné, růžovka, ekzém, lupénka
  • zabraňuje stárnutí pokožky tím, že podporuje syntézu kolagenu a navrací pokožce pružnost, je proto velmi užitečný při prevenci vrásek, ale také strií, jizev a proleženin
  • snižuje výskyt hypertrofovaných nebo hypotrofovaných jizev, i těch starých, homogenizuje barvu jizev s barvou kůže, je účinný na nedávné i staré jizvy
  • mošusový olej zvyšuje průtok krve (mikrovaskularizace), což má příznivé účinky na jizvy a strie
  • velmi nápomocný k masáži těhotenského bříška jako prevence proti striím

SLOŽENÍ

Mastné kyseliny dělíme na tři základní kategorie:

– nasycené mastné kyseliny (NMK neboli angl. SFA)
– mononenasycené mastné kyseliny (MNMK neboli angl. MUFA)
– polynenasycené mastné kyseliny (PNMK neboli angl. PUFA)

kyselina alfa-linolenová (omega 3 PUFA): 20 až 40%
kyselina linolová (omega 6 PUFA): 41 až 55%
kyselina olejová (omega 9 MUFA): 12 až 18%
kyselina palmitová (SFA): 2 až 8%
kyselina stearová (SFA): 1 až 5%
nezmýdelnitelné a aktivní složky: ≤ 2%, vitamin E, kartenoidy, vitamin K, skvaleny

 

CERTIFIKÁTY

 

CERTIFIKÁT  O ORGANICKÉM PŮVODU

Certifikace společnosti Ecocert Cosmetique Ecólogique et Biologique
Certifikát – pdf

 

O PŘÍRODNÍM PŮVODU PŘIDANÉHO TOCOPHEROLU

Certifikát – pdf

 

 

Recenze

Zatím zde nejsou žádné recenze.

Buďte první, kdo ohodnotí „Růže mošusová olej 50ml BIO“

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *